• web charter 02
  • web charter 03
  • web charter 01
  • web charter 04

Με το Audi Q5 Sportback 2.0 TDI Quattro Stronic στο EMMYS 2024

Ταξιδεύουμε στον Πόρο για το 20ο East Mediterranean Multihull & Yacht Charter Show, παρέα με το Audi Q5 Sportback.

Από τον Δημήτρη Γράτσο

Κάθε σημαντικό event, χρειάζεται και το κατάλληλο όχημα υποστήριξης. Πόσο μάλλον όταν πρέπει να ταξιδέψεις οδικώς και αυθημερόν στον Πόρο, στο πλαίσιο του 20ου East Mediterranean Multihull & Yacht Charter Show. Το εντυπωσιακό Audi Q5 Sportback 2.0 TDI Quattro Stronic αποδείχτηκε η ιδανική επιλογή για ένα τέτοιο εγχείρημα.

Η αναχώρηση είχε προγραμματιστεί για τις 7.00 το πρωί και το πετρελαιοκίνητο Q5 Sportback ήταν έτοιμο να υπενθυμίσει ότι το diesel όχι μόνο «δεν πέθανε», αλλά αποτελεί μονόδρομο, ειδικά για μεγάλες και πολύπλοκες διαδρομές. Με την αυτονομία να προβλέπει πάνω από 850 χιλιόμετρα, ξεκινήσαμε έχοντας το κεφάλι μας ήσυχο ότι δεν θα χρειαστεί στάση για ανεφοδιασμό καυσίμου.

Audi Q5 EMMYS Poros 2

Το πληθωρικό και premium SUV της Audi εφοδιάζεται με 2λιτρο diesel κινητήρα, απόδoσης 204 ίππων και 400 Nm ροπής, ενώ συνδυάζεται με ήπια υβριδικό σύστημα και αυτόματο κιβώτιο S-Tronic, επιτυγχάνοντας εξαιρετικές επιδόσεις, σε συνδυασμό με χαμηλή μέση κατανάλωση.

Στα περίπου 450 χιλιόμετρα που διανύσαμε αυθημερόν, η κατανάλωση του Audi Q5 Sportback δεν ξεπέρασε τα 6,5 λίτρα/100 χιλιόμετρα, παρά το γεγονός ότι η διαδρομή περιείχε ακόμη περισσότερες στροφές, λόγω σχετικής παράκαμψης μετά την Επίδαυρο.

Audi Q5 EMMYS Poros 3

Παράλληλα, στα ενδότερα του γερμανικού μοντέλου, η αίσθηση της πολυτέλειας είναι διάχυτη, χωρίς εκκεντρικότητες και υπερβολές. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά μήκος του ταμπλό είναι εξαιρετικής ποιότητας, ενώ η άνεση των επιβατών είναι αδιαπραγμάτευτη.

Να σημειωθεί ότι ο χώρος των αποσκευών του Q5 Sportback αγγίζει τα 520 λίτρα, μία τιμή παραπάνω από ικανοποιητική, ειδικά αν αναλογιστούμε τον χαρακτήρα του μοντέλου. 

Audi Q5 EMMYS Poros 7

Επιπλέον, το τεχνολογικό υπόβαθρο του Q5 Sportback είναι εξελιγμένο στο έπακρο, με το σύστημα infotainment MIB3 να διαθέτει ποικιλία σε δυνατότητες. Ξεχωρίζει η κεντρική οθόνη των 10,1 ιντσών, καθώς και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών, με αρκετές δυνατότητες παραμετροποίησης.

Στο δρόμο, είτε σε εθνικό οδικό δίκτυο είτε στο επαρχιακό με τις αρκετές στροφές, το Q5 Sportback ήταν άνετο, αθόρυβο και προφανώς οικονομικό. Το αυτόματο κιβώτιο S-Tronic ήταν ακριβές, οι αναρτήσεις απορρόφησαν με ευκολία κάθε «εμπόδιο» που συναντήσαμε, ενώ και η τετρακίνηση είχε ως αποτέλεσμα να απολαύσουμε άνεση 5 αστέρων σε όλα τα επίπεδα.

Audi Q5 EMMYS Poros 5

Σε γενικές γραμμές το Audi Q5 Sportback TDI Quattro Stronic αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή, για τον υποψήφιο αγοραστή που έχει εικόνα ότι θα κινηθεί σε premium μονοπάτια, τόσο ποιοτικά όσο και σε κόστος. Εμείς πάντως απολαύσαμε ένα από τα πιο άνετα ταξίδια, από κάθε άποψη.